cinta jarak jauh / L0ng distance


hey aw0k-2 semua 2 , sihat ke d0p ? ehh-2 , terkecek kelantan pulak dah..hehe 

Well, korang tahu tak apa itu Long Distance Relationship? Ya, known as LDR or Perhubungan Jarak Jauh. Tak kurang juga dengan panggilan Percintaan Jarak Jauh (PJJ). Seperti yang anda perasan, Long Distance Relationship or LDR ni nampak amat sweet kan.
Untuk pengetahuan korang, zaman sekarang ni most of remaja dah start belajar jauh dari kampung halaman masing-2. Semuanya dah jauh dari keluarga. Tapi, bukan hanya jauh dari keluarga. Malah, jauh dari skandal / kekasih / tunang / suami / isteri masing-2. Tahu tak ramai yang berpendapat bahawa bercinta jarak jauh ney banyak risik0 dan dugaan dye.
dulu aku sendiri p0n malas nak PJJ ney , sebab bagi aku amat-2 menyusahkan, tapi siapa sangke kan bile one day 2 , k0rang tibe-2 TERjatuh cinta dengan someone yang sangat special. s0 , mase 2 ape yang k0rang akan buad ? x kan lahh korang nak biakan pujaan hati korang terlepas macam 2 jew. mesti ade sikit rase pengorbanan yang k0rang akan fikirkan. now aku ade sedikit tips yang x berapa nak super untuk tatapan korang.
 
3 tips PJJ :

1) usahakan berjumpa walaupun sekejap
Ya, kalau boleh selagi kudrat masih ada, selagi sihat dan selagi ada wang, usahalah untuk         berjumpa dengan pasangan anda yang nun jauh di sana. Dengan berjumpa pasangan anda walaupun seketika akan recharge balik kenikmatan dan keindahan cinta anda berdua.

2) sentiasa mengingati diri supaya ingat pada pasangan
Kebanyakan hubungan cinta jarak jauh tidak kekal adalah disebabkan rasa ‘insecurity’ pada diri kita sendiri. Kita asyik berfikir “Ah mesti dia ada lelaki lain kat sane, sia-sia je aku setia” , ” Betul ke hubungan ni boleh di bawa ke jinjang pelamin nanti? Cari sini lagi best.” dan ______________(isi tempat kosong).

3) beri kejutan kepada pasangan anda
Hubungan yang sudah lama sering bertukar menjadi hubungan yang bosan kerana masing-masing sudah ‘selesa’ dengan perbuatan masing-masing. Kalau dulu bukan main lagi sentiasa senyum dan maintain macho, pakai wangi-wangi, rambut sikat kemas dan macam-macam lagi perkara yang control.No comments:

Post a Comment